Iată cele mai bune vitamine pentru piele conform dermatologilor

Pielea este unul din cele mai uimitoare organe ale corpului nostru. Pielea ne protejeaza organismul de temperaturile extreme, de excesul de umiditate sau de produsele chimice periculoase. Este, drept urmare, primordial sa ne protejam pielea de pericolele externe si sa incercam sa o pastram cat mai sanatoasa cu putinta.

Pe langa functia protectoare, pielea este in egala masura cea mai vizibila parte a corpului nostru. Trebuie sa depunem eforturi sa o pastram cat mai multa vreme tanara si catifelata. Intarzierea procesului imbatranirii pielii este un lucru esential. De aceea, in cele ce urmeaza, iti propunem sa descoperi cateva din cele mai bune vitamine pentru pielea ta.

Vitamina A este fara indoiala una din cele mai bune vitamine pentru piele. Este benefica pentru toate straturile pielii. Contribuie la mentinerea colagenului si ne protejeaza celulele de neplacerile cauzate de razele solare. Vitamina A favorizeaza o regenerare celulara sanatoasa. Poti obtine vitamina A prin intermediul unei alimentatii sanatoase. Se regaseste in special in legumele cu frunze verzi precum si in fructele si legumele de culoare galbena si portocalie.

Vitamina C poseda proprietati antioxidante importante pentru piele. Sunt indispensabile formarii colagenului si permit regenerea pielii dupa pagubele provocate de radicalii liberi si razele nocive ale soarelui. Vitamina C se regaseste in numeroase surse alimentare. Pe langa citrice si alte fructe o putem gasi in ardei, brocoli, varza de Bruxelles, conopida, rosii si cartofi.

Vitamina E este in egala masura un antioxidant important pentru piele, cunoscut pentru proprietatile sale curative. Este recunoscuta de mai multa vreme drept una din cele mai importante vitamine pentru sanatatea pielii. Ne ajuta in egala masura sa ne protejam de razele nocive ale soarelui si de pagubele cauzate de moleculele radicalilor liberi. Aceasta vitamina previne uscarea pielii si inflamatiile si contribuie la lupta impotrva cancerului de piele. Vitamina E se regaseste in special in nuci, migdale si semintele de floarea soarelui.

Vitamina D. Cea mai cunoscuta sursa de Vitamina D este soarele. 10 minute de expunere la soare sunt suficiente. O vitamina care ajuta la producerea de celulele sanatoase in tot corpul, una din vitaminele cheie in intretinerea pielii.

Lasă un răspuns