Descoperă beneficiile legumelor uscate

Leguminoasele, denumite si legume uscate, sunt plante cu numeroase beneficii pentru santatate. Linte, naut, mazare, soia, fasole… ai auzit de ele, le consumi des, dar nu stii de ce ar trebui sa profiti mai mult de ele? Bogate in proteine, in vitamine, minerale si fibre, sunt veritabili aliati pentru sanatatea ta.

Leguminoasele, alimente bogate in proteine. 100 de grame de leguminoase aduc tot atatea proteine ca si 100 de grame de carne sau de peste. Dar totul, fara grasimi saturate, de aceasta data. Sunt deci cea mai buna optiune pentru cei care au un stil de viata vegetarian sau isi doresc sa aiba un stil de viata mai sanatos.

Atentie. Aceste alimente nu contin toti aminoacizii esentiali precu metionina care este continuta de proteinele animale, dar si de cereale.

Pentru un regim vegetarian echilibrat este deci esential sa asociezi cerealele cu leguminoasele.

Exista numeroase asocieri posibile in acest caz- fasole rosie si porumb, gris si naut, orez si linte.. doar soia face exceptie de la regula si este mai mult decat de ajuns pentru a inlocui celelalte proteine animale.

Leguminoasele- un cocktail de minerale si de vitamine. Foarte bogate in fier, leguminoasele ajuta la prevenirea anemiei. Fierul pe care il contin nu este insa atat de bine asimilat de catre corpul uman. Deci ar trebui sa fie asociate cu alimente bogate in vitamina C care pot ajuta la fixarea fierului. Aici intra fierul, ardeiul rosu, lamaia si broccoli.

Leguminoasele mai sunt foarte bogate in vitaminele B si in magneziu care joaca un rol foarte important in energia fizica si in echilibrul sistemului nervos.

Dar sunt la fel de bogate in potasiu, un mineral care lipseste unei mari parti a populatiei. Potasiul contribuie la buna functionare a rinichilor, a glandelor suprarenale si a muschilor, ajutand in acelasi timp la hipertensiune.

Leguminoasele sunt foarte bogate in fibre. Foarte bogate in fibre, leguminoasele au numeroase virtuti. Pot sa scada nivelul de colestrol si reduc deci riscurile de a suferi de accidente cardiace. Pot sa scada de asemenea tensiunea arteriala si ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 datorita unui nivel slab de zahar.

Alte motive suplimentare pentru care ar trebui sa consumi leguminoase:
– se gasesc foarte usor in borcane sau congelate fara un impact asupra calitatilor lor nutritionale. In plus te ajuta sa castigi foarte mult timp.
– sunt disponibile tot anul.
– nu sunt deloc scumpe si sunt foarte hranitoare.
– nu ai cum sa te plictisesti de ele. Exista o multime de variante si o multime de feluri in care pot sa fie preparate.

Lasă un răspuns