Dependența nu trebuie să mai existe în viața ta

De când mă știu am încercat să fiu cât mai independent posibil. Încă de când aveam câțiva ani mă rugam de părinți să mă lase să merg singur la grădiniță chiar dacă riscam să mă rătăcesc sau să sfârșesc tragic sub roțile unei mașini. În timp am mai crescut și dorința mea de independență totală se accentua cu fiecare an prin care treceam.

De când am început să-mi produc proprii bani la o vârstă destul de fragedă pentru acea perioadă deja simțeam că pasul cel mai important a fost făcut și nu mai e mult până în momentul în care îmi voi realiza marele vis. Odată cu producerea banilor am încercat să învăț și cât mai multe lucruri care să mă ajute să pot să supraviețuiesc singur, aici vorbind despre gătit, spălat, călcat, făcut curățenie și alte treburi asemănătoare.

În timp am ajuns și la ceea ce-mi doream și-anume independență totală atât pe plan material cât și spiritual, dacă putem numi asta așa. Am lunar veniturile necesare cât să mă pot întreține singur, să-mi pot cumpăra ce vreau, să pot să îmi plătesc facturile și am cunoștințele necesare cât să și pot să supraviețuiesc singur într-o casă fiindcă nu sunt împăcat cu ideea de a plăti pe cineva care să-mi gătească și să-mi facă curățenie umblând prin lucrurile mele personale.

Deocamdată v-am vorbit doar despre independența financiară și despre cum am reușit eu să fiu pe deplin independent. În schimb lucrurile se aplică în foarte multe domenii. Dependența nu trebuie să mai existe în viața ta. Majoritatea tinerilor sunt dependenți de tehnologie, de tigări, de alcool sau de alte vicii dubioase. Dacă reușești să ajungi la înțelegerea că tu ești un întreg și nu ai nevoie de lucruri din exterior, materiale, care să te facă fericit și să te lege de ele atunci viața ta sigur va fi una mult mai bună din orice punct de vedere.

Lasă un răspuns