De ce Huawei P30 este mai interesant decât Huawei P30 Pro

Huawei P30 costa in jur cu 200 de euro mai putin decat fratele sau mai mare P30 Pro, oficializat cam in acelasi timp. Profita de o fisa tehnica mai putin importanta insa nu conteaza, in realitate este mult mai interesanta. Iata de ce.

Huawei P30 si Huawei P30 Pro au fost recent oficializate. Iata doua smartphone-uri pregatite sa infrunte smartphone-ul Samsung Galaxy S10 de la Samsung. Insa subiectul despre care vorbim aici este diferenta dintre Huawei P30 si Huawei P30 Pro, una destul de mica de altfel. In plus, va vom spune de ce Huawei P30 este mai interesant decat Huawei P30 Pro, mai ales ca intre cele doua telefoane exista o diferenta considerabila de pret, de 200 de euro.

Trebuie sa mentionam faptul ca Huawei P30 nu trebuie sa fie deloc subestimat, sa nu il consideram un fel de P30 Pro amputat. Telefonul nu isi sacrifica niciuna din functionalitatile esentiale pe un terminal din gama premium. Ecranul AMOLED al telefonului P30 este identic cu cel care exista pe P30 Pro si profita si el de un cititor de amprente digitale care ii confera un aspect premium.

In ceea ce proveste puterea, cei doi frati inamici beneficiaza de un Kirin 980, cel mai nou procesor folosit de Huawei, HiSilicon. Acelasi de altfel cu care este dotat si Huawei Mate 20. Cu ochiul liber diferentele nu sunt atat de vizibile, Huawei Pro este dotat cu 6GB RAM in timp ce Huawei P30 Pro beneficiaza de 8GB memorie vie. Acesta din urma este teoretic mai puternic, este adevarat, insa, in ceea ce priveste sarcinile zilnice si jocurile mai gurmande, utilizatorul va beneficia de o experienta de inalta calitate.

Aparatul foto este deosebit de polivalent. Aparatul foto al Huawei P30 este compus doar din trei aparate foto in timp ce P30 Pro are patru aparate foto in partea dorsala. Insa acest lucru nu impiedica primul model sa fie polivalent. Concret, P30 ofera un zoom hibrid x5 in loc de x10.

Mai mic, mai practic. Huawei P30 are un ecran de 6,1 inchi. Este intr-adevar o diagonala mare. Contructorul a reusit sa incastreze totul intr-un format compact si lejer. Huawei P30 poate fi alternativa ideala pentru cei alergici la un telefon mai mare. Huawei P30 este un telefon destul de impresionant, nu putem nega acest lucru. Se remarca printr-un format seducator, cu putine concesii, incervand sa ne demonstreze ca nu are rost sa dam 200 de euro in plus pentru modelul P30 Pro.

Lasă un răspuns