Clementina – cel mai bun aliat pentru sănătate și pentru un plus de vitalitate pe timp de iarnă

Un fruct al iernii prin excelenta, clementina este foarte bogata in vitamine, minerale si oligoelemente. Descopera citind acest articol tot ce trebuie sa stii despre acest fruct surprinzator.

Foarte usor de curatat si delicioasa la sfarsitul mesei sau in loc de gustare, clementina face parte din micile placeri ale vietii de care ar fi pacat sa ne privam, deoarece are o multime de beneficii minunate.

Sa mananci clementine pe timp de iarna deci se recomanda pentru a te mentine in forma. Sunt foarte bogate in vitamina C si ne stimuleaza sistemul imunitar, protejandu-ne de virusi.

Clementinele sunt deci o placere a iernii foarte bogate in vitamina C. Sunt pretioase deci pe timp de iarna pentru a aduce o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, anti-agresiuni si anti-oboseala. Cu 2 clemetine doar, in jur de 100 de grame, putem primi deja peste 40 de mg de vitamina C, adica jumatate din aportul zilnic recomandat.

Clementinele contin si vitamina E, adica sunt un fruct al iernii foarte bogat in antioxidanti. Sunt excelente deci pentru a regenera celulele pielii, pentru a preveni durerile menstruale sau pentru a preveni anumite tipuri de cancer.

Flavonoizii continuti de clementine sunt extrem de benefici pentru a reduce nivelul de colesterol rau si sunt foarte benefici deci pentru a preveni maladiile cardiovasculare.

Usor hipotensive, clementinele sunt cele mai bune si pentru a hipertesiunea, dar are si un efect usor diuretic si laxativ datorita bogatiei sale in fibre. Iar uleiul esential de clementina participa la purificarea ficatului.

De asemenea, clementinele sunt cei mai buni aliati ai oaselor noastre. Carotenoizii pe care ii contin in cantitati deloc de nglijat protejeaza oasele si le intaresc.

Si sunt cele mai bune aliate ale femeilor care au o carenta in fier, deoarece contin 0,35 de mg pe 100 de grame. Sunt si foarte bogate in magneziu si in calciu.

Clementinele sunt si anti-crampe. Potasiul pe care il contin clementinele este la un nivel destul de ridicat si are o actiune pozitiva asupra crampelor sau artrozei.

In plus, sunt foarte bine tolerate de toata lumea chiar si de catre cei care au un sistem digestiv mai sensibil. Savoarea sa este foarte dulce si fibrele sale nu irita deloc mucoasa diegstiva.

De asemenea, sunt foarte slabe in calorii deci nu suntem in pericol de ingrasare din cauza lor.

Lasă un răspuns