Ce smartphone sub 200 de euro să aleg?

Esti in cautarea unui smartphone bun sub 200 de euro? Un smartphone performant dar nu foarte scump, o marca chinezeasca sau nu, precum Samsung, Xiaomi sau Honor care propun o multime de solutii accesibile oricarui buzunar.

In urma cu cativa ani, smartphone-urile sub 200 de euro nu erau recomandate. Insa azi nu mai este cazul. Sosirea pe piata a marcilor chinezesti, a lui Xiaomi in special, a oferit utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de telefoane bune la preturi mici.

Xiaomi Redmi Note 7 – cel mai bun, pur si simplu. Cea mai buna alegere la un pret de sub 200 de euro. Cu acest smartphone constructorul propune cel mai bun raport calitate/pret al segmentului. Terminalul este complet, functional si extrem de rezistent. Beneficiaza de un ecran IPS LCD de 6,3 inchi cu o rezolutie Full HD de 2340 X 1080 pixeli si un breton mic in forma de picatura de apa, un SoC Snapdragon 660, extrem de performant, sprijinit de 3 sau 4 GB memorie vie, in functie de versiunea aleasa. Caracterisitci demne de un telefon de 300-400 de euro.

Samsung Galaxy A10, alternativa coreeana. Galaxy A10 reprezinta noua solutie din gama de sub 200 de euro a gigantului coreean. Gata cu gama J, gama A are scopul de a o inlocui. Ecranul telfonului este IPS LCD si are o diagonala de 6,2 inchi, lejer taiat de un breton in forma de picatura de apa. Este echipat cu un SoC Exynos 7884 care ii va permite sa functioneze fara probleme sub Android 9 Pie. Aparatul foto este de 13mpx. Este dotat cu interfata One UI.

Xiaomi Mi A2, experienta Android One. Xiaomi Mi A2 este mandrul reprezentant al label-ului Android One al constructorului chinezesc. In ceea ce priveste performantele nu avem nimic de reprosat. Beneficiaza de un SoC Snapdragon 660, cadentat la 2,2 GHz, la fel ca Redmi Note 7. Pe langa interfata epurata si simplificata, label-ul garanteaza actualizari regulate timp de 3 ani. Este echipat cu un ecran Full HD de 5,99 inchi. Propune un aparat foto dublu de 12+20 mpx si o camera frontala de 20mpx. Autonomia nu este impresionanta insa ramane satisfacatoare cu bateria de 3000 mAh.

Xiaomi Redmi 7 vine cu un design similar cu Redmi Note 7. Are un ecran IPS LCD de 6,26 inchi cu o rezolutie HD de 1520 X 720 pixeli. Autonomia este foarte buna. Cu bateria de 4000 mAh telefonul tine lejer 2 zile. Este telefonul ideal daca ai un buget mai restrans.

Lasă un răspuns