ASUS ROG Strix XG438Q – un ecran PC enorm 4K HDR Free Sync pentru gameri

ASUS a anuntat recent lansarea lui ASUS ROG Strix XG438Q, un monitor impresionant de 43 inchi cu o multime de caracteristici interesante pentru gameri.

Marca ROG are ambitia de a lansa pe piata o serie de produse fara compromisuri lucru care se resimte si in privinta pretului acestora. Este si cazul noului ecran pentru PC, ASUS ROG Strix XG438Q al carui lansare este prevazuta pentru sfarsitul lunii august.

4K 120Hz si HDR. Monitorul integreaza absolut tot ce ne asteptam de la un monitor din gama premium in anul 2019, cu o multime de caracteristici special gandite pentru pasionatii de jocuri precum o rata de refresh la 120 Hz si certificarea AMD Free Sync 2 (si designul general al aparatului) fara sa se neglijeze totusi calitatea imaginii. Avem in realitate un ecran VA certificat Display HDR 600 cu o rezolutie de 3840X2160 pixeli (4K UHD adica). Marca promite in egala masura ca a minimizat Input Lag, fie ca ecranul este folosi pentru un PC sau pentru consola, asta datorita functiei Asus GameFast Input. Atentie, pentru cine spera sa poata juca jocuri in 3D in 4K si la 120 de imagini pe secunda, va trebui sa se echipeze cu o placa video destul de costisitoare.

O telecomanda si difuzoare. Nu ascundem acest lucru, cu o diagonala de 43 inchi, acest ecran impresionant incepe sa faca sa roseasca incetul cu incetul clasicele televizoare existente pe piata. Asus pare sa fie constient de acest lucru deoarece Strix XG438Q este furnizat in cutie impreuna cu o telecomanda si beneficiaza de difuzoare stereo de 10W.

Ecranul propune in egala masura si o conectivitate destul de bogata cu 3 porturi HDMI 2.0, un port DisplayPort 1.4, un port jack de 3,5mm, o intrare jack de 3,5mm si un HUB USB 3.0. Este in egala masura compatibil cu VESA 100X100mm. Greutatea ecranului este de 15,3 kg fara picior si de 22,8 kg cu piciorul.

Lansare la un pret de 1099 de euro. ASUS ROG Strix XG438Q urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lunii august la un pret de aproximativ 1099 de euro. Se plaseaza drept urmare in gama premium atat datorita pretului cat si datorita numarului mare de caracteristici interesante.

Lasă un răspuns