Alimente fără zahăr pentru a-ți face plinul de energie

Chiar dacă pentru tine zahărul este un lucru indispensabil din alimentație, asta nu înseamnă că ar trebui să abuzezi de el. Și din fericire, unele alimente nu conțin deloc zahăr și se pot consuma în viața de zi cu zi pentru cel mai echilibrat și sănătos meniu.

Sunt pline de atuuri și te ajută să te energizezi. Iată care sunt alimentele care nu conțin zahăr pe care le vei adora și care ar trebui introduse la tine în meniu.

Crustaceele și fructele de mare. Saint-Jacques, creveți, homari sau stridii… toate aceste minunății din mare nu conțin zahăr. O farfurie plină de crustacee este cea mai bună modalitate de a-ți face plinul de energie, delectându-te în același timp.

Brânzeturile. Chiar dacă nu conțin zahăr, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de ele, deoarece sunt pline de grăsimi și de sare. Rezervă o porție pe masă, trei tipuri de lacatate pe zi pentru a te delecta.

Carnea. Carnea vine cu proteine esențiale. Acestea conțin aminoacizi indispensabili pentru organism care contribuie la aportul energetic. Cel mai important este să ai grijă la garniturile cu care se consumă carnea, la sosurile precum soia, teriyaki sau cele pentru grătar care sunt bogate în zahăr.

Peștele. Peștele nu conține zahăr, dar este foarte bogat în acizi grași omega 3 care protejează inima și membranele celulare și în ptoteine care sunt bune pentru energie. Ai grijă la alimentele care le consumi alături de pește pentru a evita excesul de zahăr și de grăsimi.

Pastele cu ouă. Pastele nu conțin zahăr, glucide simple, propriu zis, ci glucide complexe sau zaharuri lente care se propagă mai lent în organism și care sunt veritabile surse de energie. Cele mai bune sunt cele integrale sau semi-integrale care sunt mult mai interesante din punct de vedere nutrițional.

Lasă un răspuns