5 semne că ar fi cazul să îți schimbi ritmul de viață

Dorinta noastra de a face mereu si mereu tot mai multe lucruri in fiecare zi, ne duce la epuizare si ne face sa fim cele mai imprastiate si dezorganizate persoane. Dar unele semne de alerta ne pot pune pe ganduri si sa ne ajute tot ce este in plus, un superfluu atat mental cat si fizic. Iata cum le poti identifica.

Avem tendinta de a ne supraincarca agenda pentru a face un maximum de lucruri pe timp de zi. Acest lucru ne ajuta sa ajungem la un sentiment de satisfactie si de succes. Dar in realitate, daca vom face mai putine lucruri, este un lucru mai gratifiant pe termen lung.

Anumite situatii te depasesc. Ai mereu impresia ca nu reusesti sa faci tot ceea ce iti propui? Angajamentele excesive sunt greseli foarte frecvente care ne fac sa devenim pana la urma extrem de stresati. Este foarte incitant sau tentant sa umplem fiecare moment al zilei, dar nu avem cum sa le facem pe toate.

Incerci sa fii un super-erou innascut. O alta problema foarte curenta- avem impresia ca ne putem descurca pe toate fronturile. In realitate, suntem oameni, avem limite, nu suntem roboti. Nu avem cum sa le facem pe toate sau cum sa fim pe placul tuturor.

Nu apreciezi deloc “pauzele ». Activitatile noastre nu se rezuma doar la anumite sarcini, ci si la anumite pauze. Sau daca nu apreciezi « spatiile » dintre anumite activitati, ai o problema. De exemplu, sa mergi la yoga implica si o deplasare la locul cu pricina, o schimbare de tinuta, aranjarea saltelei, etc. Daca nu le apreciezi nu ai cum sa te bucuri de ziua in derulare.

Nu mai stii care isi sunt prioritatile. Refuzand anumite activitati poti acorda mai multa importanta aspectelor cu adevarat importante ale vietii. Incearca doar.

Viata ta este un adevarat haos. Daca nu ai timp sa iti organizezi spatiul fizic din viata ta, ai mari sanse sa nu poti sa iti organizezi asa cum trebuie intreaga zi, cu activitatile si sarcinile aferente. Minimalismul care te poate ajuta sa iti eliberezi casa dar si mentalul permite eliminarea lucrurilor inutile care te pot distrage.

Lasă un răspuns